Saturday, March 6, 2010

Pesta Pari Pantai Puteri, Melaka


Kali ni sekali lagi Saiful mencuba nasib untuk memancing Pantai bersama rakan-rakan seperjuangan. Kali ni hasil tangkapan geng ni lumayan sikit. Ni mesti nak balas dendam dengan trip mancing sebelum ni..haha..

Trip kali ni, geng tanpa nama ni memancing di sekitar Pantai Puteri sahaja tapi kalau dah rezeki tu... mancing kat sekitar kampung sendiri pun leh dapat hasil lumayan... betul tak...oh ya...lupa lak..umpan yang dipakai oleh mereka ialah ikan selayang dan cabuk...


~Antara senjata memancing Saiful untuk memburu sang ikan~


~Gaya seorang pemancing hehe...ready nak gi mancing le ni...orang rumah dah beri tahu ke nie hehe...~


~ni nak mancing ke nak jadi model tokey ikan~

~Tangkapan sulong dari Mat Shah dengan Semilangnya~


~Lumayan, Man dengan rekod parinya 8 kg~

~Dapat posing dengan Pari yang dipancing oleh Man pun jadik laa~

~Tangkapan kedua...Man berjaya menaikkan Kurau pula~


~ 2 ekor malong yang berjaya dipancing, hati-hati tajam giginya tu... ~

~Man dengan Pari keduanya~

~Pari bendera, telah berjaya dinaikkan oleh Wan pada sebelah malamnya. Menurut Saiful beratnya dalam 17kg ~

2 comments:

  1. bro.. yg mcm belut tu malong bkn mayong.. mayong tu ikan duri..

    mmg asal melaka ke bro..? xder lobang mancing tengah yg ada spot baik2 ke? klau ada contact2 la bro..

    ReplyDelete
  2. Thanks Bro..silap taip tu..hehe..leh le join aku bila balik kg nanti...aku asal melaka...ko asal mana Bro..

    ReplyDelete